NIEUWS

Bij Hutten kiezen ze voor Nederlands geteelde Quinoa

  • GEPLAATST OP:28th March 2020
  • GEPLAATST IN:NIEUWS

Hutten heeft een enthousiaste blog geschreven over Lola Quinoa, het consumentenmerk van Dutch Quinoa Group.
Inmiddels werkt Hutten al jarenlang met Quinoa, maar sinds een tijdje kiest Hutten ook écht voor de Nederlandse Quinoa van Lola Quinoa. Dit is natuurlijk goed nieuws!

“Onze chefs zijn al jaren fan van quinoa. Je kunt er in de keuken alle kanten mee op en het is ook nog eens hartstikke voedzaam door het hoge eiwit-, mineralen- en vezelgehalte. Maar duurzaam was het niet. Het zaadje komt immers uit de Andes. Dat moest anders vonden de initiatiefnemers van de Dutch Quinoa Group. Ze gingen het avontuur aan met Nederlandse telers. Inmiddels brengen ze duurzaam geteelde quinoa op de markt. Sinds een tijdje nemen wij deze quinoa af en weten onze chefs er wel raad mee!”

In Den Bosch, in de Jam-fabriek vertelt Rens Kuijten, een van de oprichters, gedreven het verhaal van het ontstaan van de Dutch Quinoa Group.
“Quinoa heeft een enorme potentie. Het kan goed tegen droogte en kou, heeft een hoge eiwitkwaliteit, vergelijkbaar met dierlijk eiwit, en uitgebalanceerde voedingswaarden. Niets stond ons in de weg om quinoa toegankelijk te maken voor zowel boeren als consumenten in Nederland. We begonnen in 2014 met veertien telers, inmiddels zijn dat er veertig en er is een wachtlijst…”

Wil je het hele stuk lezen? Lees dan hier verder