NIEUWS

Dutch Quinoa Group wordt The Quinoa Company

  • GEPLAATST OP:28th March 2020
  • GEPLAATST IN:NIEUWS

 

Vanaf vandaag is The Quinoa Company onze nieuwe handelsnaam. Wij zijn de mondiale ketenregisseur in quinoa: van veredeling tot en met wereldwijde distributie van onze Nederlandse quinoa rassen. Onder de naam Dutch Quinoa Group zetten we onze Nederlandse teeltactiviteiten onverminderd voort.

Sinds kort zijn wij eigenaar geworden van een breed scala aan unieke quinoa rassen, die in samenwerking met Wageningen University & Research (WUR, Nederland) zijn ontwikkeld. Deze rassen worden geteeld door ons wereldwijde netwerk van lokale quinoa ketens. Wij spelen in op de toenemende interesse vanuit de internationale voedingsmiddelenindustrie in quinoa. Wij kiezen er voor een leidende rol in te nemen door de volledige quinoa keten van veredeling tot en met verkoop wereldwijd te regisseren. Door deze unieke positie komt onze missie dichterbij: het toegankelijk maken van quinoa wereldwijd.

ACTIVITEITEN
Zoals gezegd: wij beheren de hele quinoa keten van A tot en met Z. Doordat wij het succesvolle quinoa veredelingsprogramma aansturen, in samenwerking met Wageningen University & Research, hebben wij de mogelijkheid ervoor te zorgen dat onze quinoa rassen continu (door)ontwikkeld worden. Dit biedt kansen voor zowel de teeltpartners als voor onze klanten. Wij adviseren in de juiste selectie van de quinoa rassen. Daarnaast ondersteunen wij klanten met ons eigen R&D team in productontwikkeling en het implementeren en/of optimaliseren van quinoa in hun productieproces.

ONZE GARANTIES
Unieke, niet-bittere quinoa rassen
Traceerbaar tot en met de herkomst
Consistente producten van hoge kwaliteit
Betrouwbare leveringen en stabiele prijzen

LOQAL

Met de introductie van The Quinoa Company, introduceren wij ook ons B2B handelsmerk wereldwijd: LoQal™. De LoQal™ quinoa is volkoren waardoor de quinoa een hoge voedingswaarde met zich meebrengt. LoQal™ quinoa rassen zijn non GMO en niet-bitter, wat inhoudt dat ze niet gewassen en gepolijst worden tijdens de verwerking. Het resultaat is dat het waterverbruik en de verwerkingskosten afnemen.

Wij verwachten met deze nieuwe stap u nog beter te voorzien in uw wensen, zowel in Nederland als ook daarbuiten.  Wij zijn dan ook verheugd dit nieuws met u te delen! Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bezoek de website of neem contact met ons op.