Over ons

Met een passie voor gezonde en lokale voeding is het ons gelukt om dit super gezonde zaadje, dat oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt, ook op onze eigen bodem te laten groeien. Onze missie is om Nederland op een leuke en lekkere manier gezonder, duurzamer en bewuster te laten eten. Daarnaast willen we de lokale productie stimuleren voor een betere toegankelijkheid van duurzaam geteelde quinoa. Deel jij deze missie met ons? Dan lijkt het ons super leuk om samen te werken!

_p6c4672-bewerkt-1

Onze telers

Onze biologische en gangbare telers telen allemaal op duurzame wijze, zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Dat is beter voor het milieu en uiteindelijk beter voor ons. Wij zijn super trots op al onze telers die met toewijding, zorg en passie de beste quinoa telen. We stellen graag een aantal aan jullie voor.

Goudswaard

Wim Bruijnzeel

In 2006 teelde Wim al quinoa. “Het gewas beviel me heel erg, het past in mijn bouwplan en ik eet het ook graag.” Nu teelt hij graag Nederlandse quinoa voor de Dutch Quinoa Group en eet hij natuurlijk ’s avonds quinoa nasi!

Maastricht, biologisch

Raymond Niesten

“Het is super dat een mooi, gezond product als quinoa nu op eigen bodem geteeld kan worden. Een nieuw gewas geeft meer uitdaging en avontuur in mijn vak. Daarnaast levert quinoa ook meer op, een mooie bijkomstigheid.”

Westbeemster

Jan Zeeman

Jan is quinoa gaan telen omdat het een hoog salderend rustgewas is en de grond rijker achterlaat dan ervoor. Daarnaast houdt hij wel van een nieuwe uitdaging op het land!

Westbeemster, biologisch

Jan Knook

Als bio-teler is quinoa een nieuw en interessant gewas om te telen, wat een leuke uitdaging is voor Jan. Daarnaast heeft zijn zoon een glutenallergie, wat hem extra reden gaf om dit glutenvrije plantje te gaan telen.

Halsteren

Erwin van den Eijnden

“Ik vind het altijd leuk om andere teelten te proberen. Het is een leerproces en dat maakt het uitdagend. Het mooie van dit product is de korte lijn van teelt tot afzet via de Dutch Quinoa Group. Hierdoor is de betrokkenheid groot.”

Westdorpe

Filip Baecke

“De korte, transparante en nieuwe keten is uitdagend en voelt goed om voor de telen. Zeker als het om duurzaam, hoogwaardig voedsel gaat. Ook om als teler een gewas te telen waarin we niet chemisch te werk gaan is een leerzaam traject.”

Randwijk, biologisch

André Jurrius

“Als bio-teler ben ik altijd op zoek naar duurzame gewassen die een toekomst hebben, zoals quinoa. De samenwerking met de Dutch Quinoa Group is voor mij een pré en motiverend. Samen tillen we quinoa naar een hoger plan.”

Swolgen

Joep Hermans

Joep zag al vroeg de potentie van quinoa als glutenvrije graanvervanger en de opbrengst viel hem niet tegen. “Ik geloof wel in een toekomst voor quinoa, er zijn nog heel veel stappen mogelijk voor dit nieuwe product!”

Middenmeer

Arco Klok

Arco is al lang geïnteresseerd in gezonde voeding en kan nu met de teelt van quinoa daar zelf een steentje aan bijdragen. “Gezond voedsel geeft gezonde mensen en voorkomen is beter dan genezen. Quinoa telen is interessant en uitdagend.”

Noordoostpolder, biologisch

Lizelore Vos

Lizelore eet vaak quinoa omdat het lekker en licht verteerbaar is. Ze vond het jammer dat het van de andere kant van de wereld moest komen en ze daar hun land uitputten omdat wij zoveel vragen. Nu staat het bij haar op het veld, een prachtig gezicht!

Wageningen UR, biologisch

Joost Rijk

Joost onderzoekt voor Wageningen UR hoe wij hier zo goed mogelijk quinoa kunnen telen. Hij kijkt o.a. naar de verschillende rassen, soorten bemesting en onderzaai mogelijkheden. Zo krijgen we het beste van eigen bodem!

Westbeemster

Gerjan Enthoven

Gerjan vindt het ontzettend goed dat het gezonde, glutenvrij zaadje quinoa nu ook gewoon op onze bodem geteeld kan worden. Hij vindt het een mooi avontuur en economisch gezien ook een interessant gewas.

Siebengewald

Rob Ingenbleek

“Een nieuwe teelt zonder input van chemische middelen is al een leuke uitdaging. Dat het ook een gezond eindproduct oplevert is helemaal mooi. Samen met collega telers een nieuw, gezond product in Nederland opzetten vind ik de mooiste uitdaging.”

Noordoostpolder, biologisch

Frans Wieland

Frans is constant op zoek naar nieuwe teelten. Quinoa laat de grond rijker achter dan ervoor. Als bio-teler is dat erg belangrijk, na de oogst heeft hij een betere grond voor het volgende jaar en een mooi product geleverd!